2019 MART YÖRSİAD ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK İÇİN ABÜDE ÖĞRENCİLERE KEŞKEK DAĞITTI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ TANITTILAR

YÖRSİAD'ın (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) destekleri ile Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Antalya Bilim Üniversitesinde keşkek günü düzenlendi. Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Köroğlu ve Yönetimi Kurulunun organze ettiği Keşkek Gününe Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek, YÖRSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem İnal, Hakan Çıngı ve Ali Karayel de katıldı.

Yörüklerin en özel tatlarından birisi olan Keşkek'e büyük ilgi gösteren öğrenciler, bu özel tadı tatmak için uzun kuyruk oluştururken, yine Üniversite bahçesine kurulan Yörük Çadırı da öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Köroğlu, Keşkek hakkında üniversite öğrencilerine ve yönetimine bilgiler verdi.

Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Köroğlu yaptığı açıklamada “YÖRSİAD ile Antalya Bilim Üniversitesi'nde keşkek ikramında bulunuyoruz. İlkini Akdeniz Üniversitesi'nde yapmıştık. Öğrencilerimiz keşkeği tattılar ve çok beğendiler. Bu etkinliğimizi artık geleneksel hale getireceğiz. YÖRSİAD önceki dönem Başkanı Semih Beken, yeni Başkanımız Aykut Ege'ye verdikleri katkılar için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah YÖRSİAD ile birlikte omuz omuza, iş birliği içinde Yörük kültürümüzü gençlerimize tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek ise Yörük Çadırının kampüste kalıcı olmasını istediklerini belirterek “Kültürümüz yaşattıkları için YÖRSİAD ve Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz bu kültür ile tanıştılar. Yörük kültürünü Antalya'nın en önemli kültürü olarak değerlendiriyorum. Kalıcı çadırı buraya kazandırırsak, öğrencilerimiz bu kültürü daha iyi yaşarlar” dedi.

YÖRSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem İnal bu tür etkinliklerin kültürü gençlere aktarmak adına önemli olduğunu söyleyerek “Bugün Bilim Üniversitesi'nde Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Köroğlu ile birlikte, kültürünü tanıtan keşkek günü düzenliyoruz. YÖRSİAD olarak Antalya'mızın tanıtımı, kültürümüzün gençlere aktarılması adına destek veriyoruz ve bunu önemsiyoruz. Bu etkinliklerin bundan sonra da devamı için YÖRSİAD olarak desteğimizi devan ettireceğiz” diye konuştu.

2019