2019 KASIM OLAĞAN TOPLANTISI KONUĞU MARKA MİMARI ÖMER ŞENGÜLER OLDU

YÖRSİAD'IN KONUĞU MARKA MİMARI ÖMER ŞENGÜLER OLDU

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) Kasım Ayı Olağan Toplantısı Akra Barut Hotel'de gerçekleştirildi. Marka Mimarı Ömer Şengüler'in konuk olduğu toplantının konusu “Marka Antalya” oldu.

Toplantıya YÖRSİAD üyeleri büyük ilgi gösterirken, Derneğin yeni üyeleri Nazan Kılıç, Durmuş Can, Hasan Helvacılar, Mehmet Fatih Akgün ve Salih Başaran'a rozetleri, konuk Ömer Şengüler tarafından takıldı.

YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege yaptığı konuşmasında dernek çalışmaları hakkında bilgiler verirken, toplantıya konuk olarak gelen ve değerli fikirlerini paylaşan Ömer Şengüler'e teşekkür etti. Başkan Ege, “ Çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bugün konumuzu Marka'ya ayırdık. Konuk konuşmacımız Marka Mimarı Ömer Şengüler bizleri kırmadı ve buraya değerli bilgileri bizler ile paylaşmaya geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Antalya'mızın dünyanın önemli markalarından birisi olması için bizde elimizden geldiği ölçüde, elimizi taşın altına sokmaya hazırız” dedi.

Kendisinin de bir Yörük olduğunu dile getiren Ömer Şengüler Başkan Aykut Ege'nin sorularını yanıtlayarak, marka ve pazarlama konusunda bilgiler verdi.

Markayı yaratanın pazarlama olduğunu ve marka konseptinin de, aynı mimarlıkta olduğu gibi, fikir akla düştüğü andan itibaren başladığını söyleyen Şengüler “ Amacım pazarlama farkındalığının artmasını sağlayıp ülkemde ve dünyada küresel markalar yaratmak. Deneyimlerim bana göstermiştir ki, marka olma serüveninde en önemli konu markalaşmanın nasıl yapılacağı değil, “ilk günden ne yapacağını iyi bilmek”tir. Bir marka yaratmak ve onu hep en tepede tutabilmek yolculuğunun başarılı olabilmesi, ortada henüz hayalden başka bir şey yokken, doğru planlama yapmanıza bağlıdır. Markalaşma ve pazarlama, stratejik işlerdir. Reklam, PR, dijital işler, medya planlama, medya satın alma, aktivite gibi işler ise iletişimin en güçlü araçlarıdır, stratejinin uygulamalarıdır” dedi

Markalaşma yolculuğunun ilk günden hayal kurmak ile başladığını da dile getiren Şengüler “Markalaşma yolculuğu ilk günden hayal kurmakla başlıyor ama ondan sonra hedefe ulaşana kadar önünüzde bir başkasının daha önceden geçmediği, bakir ve çok uzun bir yol olacağından, o yolda rehberiniz pazarlama olursa yarışı siz kazanıyorsunuz” dedi.

Gecenin sonunda Başkan M.Aykut Ege, konuk Ömer Şengüler'e Yörüklüğün simgesi olan keyfiye takıp, bir teşekkür plaketi verdi ve tüm üyeler ile birlikte gecenin anısına bir hatıra fotoğrafı çekildi.

2019