2019 EYLÜL YÖRÜK KÜLTÜRÜ ENDURO SPORU İLE TANITILIYOR!...

YÖRÜK KÜLTÜRÜ ENDURO SPORU İLE TANITILIYOR!...

Antalya'nın Kemer ilçesinde 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve bu yıl 10.'su düzenlenen Sea To Sky Enduro Enduro Yarışları'nda bu yıl ana tema Yörük Teması oldu.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından yarışmaya bu yıl tema eklemesi de yapılarak organizasyon Yörük teması ile düzenleniyor. Yörük teması kapsamında padok alanına 3 ayrı kıl çadırı kuruldu. YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) ve Kemer Yörük Derneği tarafından Yörük kültürünü tanıtımı için çadır içerisinde gözleme, yayık ayranı ve kahve ikramı yörük kıyafetleri sunuluyor. Bununla birlikte etaplarda mola alanlarında da kıl çadırındar hazırlanarak spor ile kültür bir arada yaşatılacak.

Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Kemer Yörük Derneği Başkanı Turhan Arslan ile konuk sporcular ve teknik ekipler kıl çadırda bir araya gelerek yayık ayranı karıştırıp ayran içtiler.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege yaptığı açıklamasında, “Kemer'de düzenlenmekte olan Sea To Sky Enduro Yarışlarında bu yıldan itibaren konan tema uygulamasında bölgemizin önemli değeri olan Yörük Kültürü tanıtılıyor. Bizde YÖRSİAD olarak bu etkinliğin içinde olmak ve desteklemek istedik. Başta protokolümüz olmak üzere, sporcularımızı, sporseverleri Yörük Çadırımızda organizasyonumuzda ağırladık. Bu organizasyonda Yörük kültürümüzün tanıtımı için emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir ve Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

2019