2023 YÖRSİAD NİSAN AYI OLAĞAN TOPLANTISI KONUKLARIMIZ BİYOMÜHENDİS H.ÇAĞLAR İNCE VE BELGESEL YÖNETMENİ KENAN ÖZER OLDU

İFTAR VE SONRASINDA, 'YÖRÜKLERDEN KAYIP MASALLAR"

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD), Nisan ayı toplantısını Hotel SU'da iftar eşliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda, biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce ve belgesel yönetmeni Kenan Özer konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantıya katılım oldukça yoğun oldu. Konuk konuşmacılar İnce ve Özer, YÖRSİAD üyelerine, "Yörüklerden Kayıp Masallar" adlı kitaplarını imzaladılar. Kitapta, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan Yörüklerin unutulmaya yüz tutmuş masalları yer alıyor.

Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce, Yörük kültürünün doğa ile uyum içinde olduğunu ve doğanın korunması için Yörük yaşam tarzının önemine değindi. Belgesel yönetmeni Kenan Özer ise, Yörük kültürünün belgesellerini çekerek bu kültürü ulusal ve uluslararası festivallerde büyük kitlelerle paylaştıklarını, bu kültürün ne kadar değerli ve geleceğe aktarmanın önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda ayrıca, YÖRSİAD'ın gelecekteki etkinlikleri ve projeleri hakkında konuşmalar yapıldı. Yörük kültürünün tanıtımı ve korunması konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten YÖRSİAD başkanı M.Aykut Ege, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve Yörük kültürüne dair farkındalık oluşturmak için çalışmalara devam edeceklerini söylediler.

Toplantıda, yeni YÖRSİAD Golf Kulübü ve derneğin başlatmayı düşündüğü İnsansız Hava Aracı (İHA) ehliyeti konusu gibi çeşitli başlıklar hakkında da bilgi verildi. Toplantıda ayrıca İnsansız Hava Araçları (İHA) hakkında detaylı bilgiler verildi ve bu konuda dernek ile atılması planlanan adımlar katılımcılarla paylaşıldı. Toplantıda uçurulan dron ise merakla izlendi.

Katılımcılar, etkinliğin sonunda YÖRSİAD üyeleri ve konuk konuşmacılar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Yörük kültürüne ilgi duyanların bir araya geldiği bu özel etkinlik, unutulmaya yüz tutmuş kültürlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından oldukça önemli bir adım oldu.

Toplantı sonrası günün anısına YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege tarafından konuklar biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce ve belgesel yönetmeni Kenan Özer'e yörüklerin simgesi keyfiye ile teşekkür plaketi ve anı kutusu takdim edildi.

2023