2023 YÖRSİAD MART AYI KAHVALTILI TOPLANTISI KONUĞU UZMAN KLİNİK PSİKOLOG MELİSA ORAL OLDU

“YENİDEN YAŞAMA SARILMAK!”

Yörük Sanayici İş İnsanları Derneği ( YÖRSİAD ) Mart ayı kahvaltılı toplantısını Hotel SU'da gerçekleştirdi. Uzman Klinik Psikolog Melisa Oral'ın konuk konuşmacı olduğu toplantıya ilgi büyük olurken, Melisa Oral 'Yeniden Yaşama Sarılmak' adındaki kitabını YÖRSİAD üyeleri için imzaladı.

Toplantıda yeni üyeler Mustafa Künkçü, Özgür Sadık Özyurt, Serhan Güllüpınar'a katılım belgeleri ve rozetleri konuk Melisa Oral ve YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege tarafından takıldı.

MUSTAFA KÜNKÇÜ

ÖZGÜR SADIK ÖZYURT

SERHAN GÜLLÜPINAR

Bugün aramızda çok kıymetli bir konuğumuz var!

Toplantıda açılış konuşmasını yapan YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, son dönem ülke olarak üzüntülü günler yaşadıklarını belirtirken, özellikle deprem haberini alır almaz bölge için çalışmalara başladıklarını belirterek, “ Yönetim kurulu olarak bu dönem zarfında bir deprem kriz masası kurduk. Bölgeye giden üye arkadaşlarımız ile birlikte diyalog halinde olduk. Yardım koordinasyonlarını sağladık, toplantılarına katıldık. Halen aktif olan, açtığımız bağış hesabı ile depremzedelere biz nebze de olsa yardımlarımızı sağladık. İlerleyen günlerde yine proje oluşturma niyetindeyiz. Netleşince de bunu paylaşacağız.Bugün çok kıymetli bir konuğumuz var. Melisa Hanım aslında bizden birisi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli bir konuda özellikle tüm ülkemizde yaşanılan kitlesel bir depresyondan sonra özellikle yazmış olduğu kitabı ile de bizlere ışık oldu. Değerli görüşlerini bizler ile paylaşan ve kitabını imzalayan Melis Oral hanıma çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan M.Aykut Ege, konuşmasında YÖRSİAD olarak bir sonraki toplantının Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle iftar yapacaklarını da dile getirirken, YÖRSİAD Golf Spor Kulübünün kurma çalışmalarının başladığını ve YÖRSİAD Felsefe'nin de nisan ayı sonu itibarıyla tekrar harekete geçeceğini söyledi.

Kendimi burada bir aile ortamında görüyorum!

Konuk konuşmacı Melis Oral da, kendisini aile ortamında gördüğü YÖRSİAD'da sunum yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, bireylere yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerinde, etik ve bilimsel değerler doğrultusunda yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla kurdukları Moral Psikoloji Danışmanlığı ve son bir yılda yazdığı ve hayata geçirdiği 'Yeniden Yaşama Sarılmak' adındaki kitabının içeriğini YÖRSİAD üyeleri ile paylaştı.

Melisa Oral yaptığı sunumunda, “ Kendimi burada ailemde gibi hissediyorum. YÖRSİAD'da çoğunuzu tanıyorum, birçoğunuz ile dost ve arkadaşız. Aile olarak da görüşüyoruz. Yeniden Yaşama Sarılmak kitabını bir sene önce başladım yazmaya. Bir danışanım ile bir gün sohbet ederken bana, benim ile konuştuklarını, seanslardan sonra unuttuğunu söyledi. Bende bu anlattıklarımızı bir kitap haline getirebileceğimi düşündüm ve bu kitabı yazmaya karar verdim. Bu kitabı yazarsam hem herkese faydalı olacağımı düşündüm, hem de seanslardan sonra derlediğim notları okuyabilirler diye düşündüm. Bu kitabı biz depremden hemen sonra çıkarmaya karar verdik. Çünkü herkesin yeniden yaşama sarılmaya ihtiyacı vardı. Özellikle depremden sonra en büyük algımız yıkıldı. Ne oldu? Bizler depreme yatağımızda, evimizde, en güvenli yerimizde yakalandık. O zaman bizim en güvenli yerimiz neresi kaldı? Yok. Çünkü bizim en güvenli yerimiz orasıysa, orası sallanmışsa, bu bizim zihnimizi de salladı. Deprem sadece bedenimizi, binalarımızı sallamadı zihnimizi de salladı” diye konuştu.

Toplantı sonrası günün anısına YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege tarafından konuk Melisa Oral'a yörüklerin simgesi keyfiye ile teşekkür plaketi ve anı kutusu takdim edildi. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

YÖRSİAD Basın Bülteni – 17 Mart 2023 -Cuma

2023