EKİM 2022 YÖRSİAD KAHVALTILI TOPLANTIMIZIN KONUĞU ARAŞTIRMACI YAZAR GİRAY ERCENK OLDU

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) ekim ayı toplantısını Hotel Su'da gerçekleştirdi. Konuk konuşmacı olarak Araştırmacı - Yazar Giray Ercenk'in katıldığı ve sunum yaptığı 'Cumhuriyetimizin 99. Yılında Cumhuriyet ve Yörükler' konulu toplantıya dernek üyeleri büyük ilgi gösterdi. Yeni üyeler Ayşegül Bileydi ve Sara Azimpour'a katılım belgeleri ve rozetleri Başkan M.Aykut Ege ve konuk Giray Ercenk tarafından takıldı.

Ayrıca, YÖRSİAD Golf eğitimlerini tamamlayan üyelerden Ahmet Fuat Adar, Ali Serdar Akınel, Efruz Hatipoğlu'na plaket ve başarı belgeleri verilirken, golf eğitmeni Erdoğan Budak'a da teşekkür belgesi takdim edildi.

AHMET FUAT ADAR

ALİ SERDAR AKINEL

EFRUZ HATİPOĞLUERDOĞAN BUDAK

Bu arada YÖRSİAD üyesi Nazif Eken'in de doğum günü kutlanarak pasta kesildi.

Yörüklük bir üretim ve yaşam biçimidir!

Böylesine bir toplantıda YÖSİAD üyeleri bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek sözlerine başlayan konuk Giray Ercenk, bölgede yaşayan çok sayıda yörük aileler ile dostluk ve yakın arkadaşlıklarının bulunduğu belirerek Antalya coğrafyasında, Gazipaşa'dan Fethiye'ye kadar yaptığı araştırmaları ile oluşturduğu çok sayıda kitabı bu kültürü hatırlatmak adına geleceğe bıraktığı için mutlu oluğunu söyledi.

Giray Ercenk “Atalarımız nur içinde yatsınlar. Yörüklük bir üretim ve yaşam biçimidir. Sizlerin bir araya gelmesi, bu üretim ve yaşam biçiminin nostaljide kalsa bile son derece değerli bir girişimdir. Eğer bir kültür koruma dernekleriyle yaşatılmaya kalkıyorsa, o kültürün o üretim ve yaşam biçiminin vakti geçmiş demektir. Başka bir yerdeyiz şimdi. O yüzden yörük asıllı bir köye gittiğinizde aslım yörük diye başlar söze. Ama ben şimdi köylüyüm. Köylülük başka bir bir üretim ve yaşam biçimi, yörüklük başka bir üretim yaşam biçimidir. O yaşam biçimini, barışmacı, uzlaşmacı biçimde halleden Cumhuriyete şükürler olsun” dedi.

Yörük kültürüne büyük katkı!

Çok değerli bilgileri YÖRSİAD üyeleri ile paylaşmasından dolayı teşekkürlerini sunan Başkan M.Aykut Ege de, konuk Giray Ercenk'e teşekkür ederek, yörük kültürü adına yıllardır yapığı çalışmalar ve yazdığı kitaplar ile kültürü geleceğe taşımasından dolayı teşekkür ederek kendisine bir teşekkür plaketi verdi, keyfiye hediye etti.

Yörük Ali toplantıya Yörük kıyafeti ile geldi

Programda, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun katkılarıyla Kemer Belediyesi tarafından hazırlanan 'Son Göçer Yörük Ali Belgeseli gazeteci Halil Öncü tarafından sunulurken, belgesele konuk olan Yörük Ali Karakoyunlu ile Kemer Belediyesi Tanıtım Sorumlusu Ömer Nizam da toplantıya katılan isimlerdendi. Yörük kıyafeti ile toplantıya katılan Yörük Ali, yaptığı teşekkür konuşmasında, Yörük iş insanları ile bir arada olmaktan ve kendisini toplantıya davet edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HALİL ÖNCÜ

Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'na çok teşekkür ediyorum!

Toplantıda, belgesel izlenimi sonrası konuşan YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, “Sadece işimize değil, aynı zamanda kültürümüzün de geleceğe taşınması adına çalışmalarımız var. Hepimiz belgeseli izlerken çok duygulandık. Bu belgeselin hazırlanmasında geleceğe aktarılması adına desteğini esirgemeyen, bu belgeselin hayata geçmesi için destekçisi olan değerli Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'na çok teşekkür ediyorum. Necati Başkanımın dışında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu arada içimizden birisi Halil Öncü, bu işin yaratıcısı, tasarımcısı, planlayıcısı O'na teşekkür ediyorum. Ama en önemlisi Yörük Ali'ye Yörük dilinde “Voynnn” diyorum ve teşekkür ediyorum. Sen bu Yörüklüyü yaşatıyorsun. Bizde senin gibiler sayesinde bu kültürü yaşıyor ve gelecek nesillere geçmesi için hatırlıyoruz. Bizim göçerliğimiz toplantıdan toplantıya maalesef. Bizim jenerasyon bu yörük kültürünün asaletini ve önemini unutmaya başladı. Aslında tüm dünya Yörük kültürünün özüne dönüyor. İnsanlar doğaya dönüyor, insanlar yaylalara dönüyor. Bizler bu takım elbiselerin içine tıkılıp kaldık. Bizde bu günleri özlemle bekliyoruz. İnşallah bir gün hep birlikte Yörük Ali abimizin misafiri olarak dağlara birlikte çıkacağız, kendisinin misafiri olacağız” dedi.

Toplantı sonrası Son Göçer Yörük Ali Karakoyunlu'ya bir hediye sunulurken, toplantı sonrası tüm üyeler ve katılan konuklar ile birer hatıra fotoğrafı çektirildi.

2022