2022 ARALIK YÖRSİAD 2.KAHVALTILI TOPLANTISINDA KENT TARİHÇİSİ HÜSEYİN ÇİMRİN'İ KONUK KONUŞMACI OLARAK AĞIRLADI

YÖRSİAD 'GEÇMİŞTEN BUGÜNE ANTALYA'YI KONUŞTU

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) Antalya'nın Kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'i konuk etti. YÖRSİAD üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantı Hotel Su'da gerçekleştirilirken, konuk Hüseyin Çimrin 'Geçmişten Bugüne Antalya' konulu bir konuşma yaparak eski ve günümüz Antalya'sının bir özetini YÖRSİAD üyeleri ile paylaştı. Çimrin ayrıca toplantı sonrası kitaplarını YÖRSİAD üyeleri için imzaladı. Toplantıya ayrıca Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı İlhami Kaplan da katılırken, teşekkürlerini sundu .

Toplantının başlangıcında Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce, “Antalya'nın doğa tarihi” konulu bir sunum yaptı. İnce, YÖRSİAD üyelerine Antalya'nın doğal oluşumu hakkında bilgiler verdi.

Hüseyin Çimrin Antalya'nın çok önemli bir değeridir!

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı M.Aykut Ege de yaptığı açılış konuşmasında, yeni yıla girerken yoğun bir dönem geçirdiklerini ve yeni projelerle 2023 yılında da YÖRSİAD olarak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Kendilerini kırmayarak toplantılarına katılarak değerli görüşlerini paylaşan Kent Tarihçisi Hüseyin Çimrin'e teşekkür eden Başkan Ege “ Bugün çok önemli bir konuğumuz var. Antalya'nın kent tarihçisi Hüseyin Çimrin, bu güne kadar Antalya adına yazdığı birbirinden özel kitapla, geçmişi geleceğe bırakıyor. Kendisini dinlemek hem heyecan verici ve hem de gurur verici. Değerli büyüğümüz Hüseyin Çimrin Antalya'nın çok önemli bir değeridir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Çocukluğumdan beri Antalya sevdalısıyım!

Antalya'nın ilk profesyonel turist rehberi olan Hüseyin Çimrin, Antalya'nın eski dönemlerini, turizmin başladığı yılları ve kentin turizmle tanışmasını kendine has üslubu ile anlattı.

Yaptığı konuşmasında, Antalya'nın yıllar geçtikçe çok değiştiğini belirten Hüseyin Çimrin, “Çok zorlu bir çocukluk dönemi geçirdim. Çocukluğumdan beri Antalya sevdalısıyım. Antalya'da eskiden yaşamak çok zordu. O yıllarda Antalya'da denize 29 şelale akardı. Açıkçası ben o Antalya'yı arıyorum. O dönemlerde Antalya'yı kimse bilmezdi. Ne acıdır ki, birçok yerde adı bile geçmezdi. Coğrafya kitaplarında bile Akdeniz Bölgesi olarak Adana, Mersin illeri geniş bir şekilde anlatılırken, Antalya'ya bu illerin yanında yer alan bir bölge derlerdi. Bu beni çok üzerdi. Hiç unutmam o dönem haberleri radyodan dinlerdik. 1961 yılında Ruslar, kozmonot Yuri Gagarin'i uzaya göndermişti. Radyodan uzaydan dünyaya bir parça düşecek ama neresi olduğu bilinmiyor diye bir haber geçtmişti. Bende ellerimi açarak, Allah'ım ne olur bizim Antalya'ya düşsün demiştim. O sayede Antalya'nın daha çok tanınacağını düşünmüştüm” dedi.

Çimrin,hala okumaya ve araştırmaya devam ettiğini belirtirken, evinin her yerinde Antalya tarihiyle ilgili belgeler, fotoğrafların mevcut olduğunu, hala kendisine birçok yerden belge ve bilgi gelmeye de devam ettiğini söyleyerek “Antalya sevgimi kelimelerle anlatamam!”dedi.

Hüseyin Çimrin kitaplarını imzaladı,

Hüseyin Çimrin bu güne kadar hazırladığı çok sayıda kitabını da YÖRSİAD üyelerine tanıtırken, son kitabı “Antalya Tarihinden ve Yaşanmış Portreler” kitabını YÖRSİAD üyeleri için imzaladı.

yeni üyelere rozetleri takıldı

Toplantıda ayrıca yeni üyeler Sinem Kök ve Erkan Olcay'a rozet ve keyfiyeleri Başkan M.Aykut Ege tarafından takdim edilirken, toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

2022