2021 YÖRSİAD YÖRÜK TÜRKMEN GENÇLİĞİ İLE BİRLİKTE YÖRÜK GECESİ DÜZENLEDİ

YÖRÜK GECESİ DÜZENLENDİ

YÖRSİAD (Yörük Sanayici İş İnsanları Derneği), Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yörük gecesi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnavosyon Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve Kepez Belediyesi katkı koyarken, Konyaaltı Belediyesi Halka Oyunları Topluluğu ve Uğur Öner söylediği yörük ezgileri ile geceye renk kattı.

Gecede Muratpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan Yörüklerin vazgeçilmez tadı keşkek de, YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Köroğlu ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından konuklara dağıtıldı.

Geceye Antalya Bölgesinden ve Türkiye'nin dört bir yanında yer alan Yörük Türkmen Dernekleri Başkan ve yetkilileri de katıldı.

Yörüklük bugüne uyan tam yaşam şeklimiz bizim!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal gece ile ilgili yaptığı açıklamasında“ Yörükler 24 saat çalışan, inovatif olan, her gün karşılaştığı problemleri her gün çözmek zorunda olan, diplomatik zorunda olan, kadın,erken,çocuk herkesi işgücü olarak layık olduğu şekilde toplum hayatı içinde değerlendiren, sınırlamayan, yaş kuşaklarını, gençleri, yaşlıları hepsini karar mekanizması içinde değerlendiren, son derece çevreci, barışçı, üretken, verimli bugüne uyan tam yaşam şeklimiz bizim. Bugüne uyarlamada Yörük Sanayici ve İş İnsanlarımız da birlikte bir çatı altında birleştiler. Daha önce Semih Beken Başkan, şimdi de Aykut Ege Başkanımız güzel çalışmalar yapıyor. Bunları geliştirerek sürdürmemiz ve milellimizin ve toplumumuzun hizmetine sunmamız lazım. “dedi.

Keyifli bir akşam yaşadık!

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege yaptığı açıklamada “Bu akşam yörükçe çonuşalım, bileşelim dedik. Bir araya gelip tanışalım dedik. Çok keyifli bir akşam geçirdik. Yörük kültürünü Antalya halkı ile bir araya getirmeye çalıştık. Çok keyifli bir akşam yaşadık. Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, çok değerli sanatçı arkadaşımız Uğur Öner'in Yörük ezgileri ile coştuk ve kültürümüzü bir kez daha hatırladık. Keşkeğimizi yedik. Bu gece bizim bir araya gelmemizin ilkiydi. Birçok Yörük Derneği başkanı, Antalyalılar bu gece buradaydı. Çok değerli dört belediyemiz Büyükşehir Belediyemiz, Muratpaşa Belediyemiz, Konyaaltı Belediyemiz ve Kepez Belediyemiz buradaydı. Gönüller birdi. Keyifli bir akşam yaşadık. İlerleyen günlerde bu gecenin bir benzeri daha da ahengi arttırarak birlikteliğimi devam edecek.”dedi.

Yörüğün çadırında kilit yoktur ve çadırı herkese açıktır!

Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Köroğlu, Çonunaşalım, bilişelim, tanışalım diyerek etkinliği düzenlediklerini belirterek “Yörüğün çadırında kilit yoktur ve çadırı herkese açıktır dedik. Uzun süren kapanmanın ardından Yörük camiasında, iş camiasında bir hasret oluştu. Hem bunu gidermek, hem de tabiri caizse üzerimizdeki ölü toprağını atıp, camiamıza bir can vermek için gecemizi yaptık. Çok güzel bir gece oldu. YÖRSİAD, Yörük Türkmen Gençliği iş birliği devam edecek. Bu kültürü YÖRSİAD ile birlikte devamlı canlı tutacağız. Bugün bunun ilk adımını attık. Isparta'dan, Muğla'dan, Burdur'dan, Bursa'dan gelen Yörük başkanlarımız oldu. Katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. “dedi.

13.12.2021 – YÖRSİAD Basın Servisi

2021