2021 YÖRSİAD NİSAN AYI ONLINE TOPLANTISI KONUĞU SERİ GİRİŞİMCİ, FÜTÜRİSTLER DERNEĞİ ONURSAL BAŞKANI SAYIN ALPHAN MANAS OLDU

YÖRSİAD'DA GELECEK VE TRENDLER KONUŞULDU

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) , Türkiye Seri Girişimci ve Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, YÖRSİAD'ın (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) online toplantı konuğu oldu. 2017 yılında da YÖRSİAD'ın konuğu olan Manas, İş insanlarına ilgi çekici bir bir sunum yaptı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, dernek olarak Online toplantılara devam ettiklerini ve çok özel misafirleri dernek üyeleri buluşturduklarını söyledi ve 2017 yılında Antalya'da ağırladıkları Alphan Manas'ı tekrar ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda yaptığı sunum ile yaklaşık bir buçuk saat iş insanlarına seslenen Manas, gelecekte değer yaratmanın ve özgün olmanın önemine dikkat çekti. Manas, YÖRSİAD'ın bu etkinliğinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Alphan Manas, 'İş yaşamımda şimdiye kadar birçok alana girip çıktım, çok sayıda proje inceledim, hayata geçirdim. Bunların bazıları bana çok para kazandırdı, bazıları da bir o kadar kaybettirdi. Başarılı olduğum kadar başarısız olduğum işler de oldu.Ben başarısızlığı kabul eden biri değilim.Bu duygu, başaramadığım zamanlarda yeniden denemek için en büyük motivasyonum oldu. Elimizdekiler ile geleceği tahmin etmeye çalışıyoruz. 'dedi.

Geleceğe yönelik öngörülerini paylaştı

Yaptığı sunumda geleceğe dönük öngörülerini paylaşan Alphan Manas özetle ” Hayatımızın en büyük madeni grafen olacak. İğnesiz kan şekeri ölçümü ile akıllı saatler beraber çalışacaklar. Robotlar, 2030 itibariyle 800 milyon kişiyi işsiz bırakacak. Madeni para ortadan kalkacak. Dijital para yerini alacak. İnsan beyni kopyalanabilecek duruma gelebilecek. Kültür et laboratuvarda üretildi. Hayvanın bir kasından 9.9 ton elde edilebiliyor. Kültür etin 1 kilo üretimi için 190 litre su harcanırken, hayvanın yetiştirilmesi için 9 bin lt. su harcanıyor. Bu da 2040 sonrası hayvancılık diye bir kavramın olmayacağını gösteriyor.” dedi.

Önümüzdeki dönem neler iyi neler kötüye gidecek?

Dünyada önümüzdeki dönemde neler kötüye ve neler iyiye gidecek? sorularına da cevaplar veren Türkiye Seri Girişimci ve Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas “Dünyada önümüzdeki günlerde neler kötüye gidecek derseniz şunları söyleyebilirim. Ormanlar azalacak, Ar-Ge harcamaları azalacak, işsizlik artacak, terörist faaliyetler artacak, gelir eşitsizliği artacak,savaş ve çatışmalar artacak,devletlerde yozlaşma ve rüşvet artacak ve sosyal çalkantı, huzursuzluk artacak. Peki dünyada neler iyi gidecek derseniz ise de; kişi başı gelir artacak, fakirlik azalacak, özgürlük artacak, yenilenebilir enerji oranı artacak, kişi başı sağlık harcamaları aratacak, bebek ölümleri azalacak, yaşam süreleri uzayacak, dünya nüfusunun artış hızı yavaşlayacak, siyasetteki kadın sayısı artacak, ülkelere yabancı yatırımlar artacak ve temiz suya erişim artacak.”diye konuştu.

2021