2021 OCAK YÖRSİAD ONLINE TOPLANTI KONUĞUMUZ AÜ İİBF ÖĞRETİM ÜYESİ SAYIN DOÇ.DR. MEHMET ŞÜKRÜ ERDEM OLDU

PANDEMİ SONRASI TÜRKİYE EKONOMİSİ

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) online düzenlediği toplantılarına devam ediyor. YÖRSİAD'ın konuğu Akdeniz Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mehmet Şükrü Erdem, konu ise “Pandemi Sonrası Türkiye Ekonomisi” oldu.

Artık normalleşmeyi çok özledik!

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Dernek üyeleri büyük ilgi gösterdi. Başkan Ege yaptığı açılış konuşmasında, uzun bir zamandır Pandemi nedeniyle online toplantılar yaptıklarını belirtirken, sosyalleşmeyi özlediklerini ifade etti. Pandemi ile birlikte farklı bir sosyal hayata geçtiklerini belirten Başkan Ege, aşıdaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, aşının etkisi ile önümüzdeki günlerde normalleşmeyi beklediklerini söyledi. Başkan M.Aykut Ege, “Aşı uygulamalarını yakından takip ediyoruz. Dünya artık aşılanma ile birlikte daha pozitif bir havaya girmiş gibi görünüyor. Bizde artık normalleşmeyi çok özlediğimizi söyleyebilirim. Pandemi artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Pandemi ile birlikte gelecekte nasıl bir ekonomi ile karşı kaşıya kalacağımızı değerli hocamız Akdeniz Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mehmet Şükrü Erdem'den alıyoruz. Toplantımıza katılıp değerli fikirlerini bizler ile paylaştıkları için tüm YÖRSİAD üyeleri adına kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YÖRSİAD'ın programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç.Dr.Mehmet Şükrü Erdem “Sizler ile birlikte olmaktan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Antalya gibi bir yerde karamsarlık yok. Pırıl pırıl insanlarsınız. Gerçekten birlikte bir şeyler yapmak gerekiyor. Kent için toplum için bir şeyler yapmak, kafa yormak gerekiyor. Bunun için de hep birlikte çalışacağız” dedi.

Pandeminin hem olumlu, hem olumsuz gelişmeleri oldu!

Pandeminin hem olumlu hem de olumsuz birçok gelişmeyi beraberinde getirdiğini dile getiren Doç.Dr.Mehmet Şükrü Erdem “ Pandemi hayatımıza hem olumlu hem de olumsuz gelişmelere neden doldu. Pandeminin bence en büyük mağduru gençler oldu. Öğrenciler eğitimden iyice koptular. Dünyanın birçok ülkesi gençlere psikolojik danışmanlık uygulamaya başladı. Pandemi gençler için büyük bir ümitsizlik oluşturdu.Diğer taraftan verim arttı. Arık online toplantılar ile dünyanın en önemli toplantılarını yakından takip etme imkanı buluyoruz. Örneğin, İki gündür Davos toplantılarını TÜSİAD'ın toplantılarını takip etme şansı buluyoruz. Zaman mekan sorunu kalmadı. Eskiden Davos'a gidemezdik ama bu şekilde Davos ayağımıza geldi. İnanılmaz bir öğrenme imkanı oldu. Pandemi döneminde hem ATSO hem BAKA'ya Antalya Ekonomisi raporu hazırladık. İyi bir çalışma ortaya çıkardık. Ekonomide 2020 yılı Mayıs ayında yaptığımız öngörülerimiz başarılı oldu. Bizim için bu yıl sonuna kadar olanlar sürpriz olmadı. Falcılık değil ama senaryo ile çalıştığınız zaman bir yere geliniyor. 2020 bir yandan verimsiz bir yandan verimi geçti. Türkiye'de ekonomide ne oluyor sorusu bir türlü cevaplanmıyor. Ekonomide yeterli bir tartışma yok. Nasıl olması gerekir. Hükümetin tahminleri ne oluyor, mutlaka sürekli tartışılması gerekir” diye konuştu.

Doç.Dr.Mehmet Şükrü Erdem 40 dakikalık sunumunda gerçekleştirdiği analizler ile YÖRSİAD üyelerini bilgilendiriken, toplantı sonrası üyelerin sorularını cevapladı.

2021