2021 MART YÖRSİAD ONLINE TOPLANTI KONUĞUMUZ ABÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR.YUSUF ÖRNEK OLDU

YÖRSİAD'DA FELSEFE SÖYLEŞİSİ

Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yusuf Örnek, YÖRSİAD'ın (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) online olarak düzenlediği ‘Niçin Felsefe?” konulu söyleşinin konuğu oldu. Katılımın yoğun olarak gözlendiği toplantı öncesi bir konuşma yapan YÖRSİAD Başkanı M. Aykut Ege yaptığı açılış konuşmasında, dernek çalışmaları hakkında üyeleri bilgilendirirken, konuk Prof.Dr.Yusuf Örnek'e katılımları için teşekkürlerini sundu.

Romanya ile karşılıklı iş köprüsü oluşturmak istiyoruz!

YÖRSİAD Başkanı M. Aykut Ege “ Felsefe konusunda çok değerli bir ismi konuk ediyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. YÖRSİAD olarak 2021'e keyifli ve güzel başladık. Derneğimize yeni üyelerimiz katılıyor. Çok yakında yeni üyelerimiz için, üye alım toplantısı yapacağız. Bu sene golfle ilgili bir projemiz oldu. Antalya'nın bu değerli sporu ile farkındalık yaratmak istedik. Golf sporunu öğrenmek adına, iş insanları ile aramızda network kurmak amacıyla Belek'de golf dersleri alıyoruz. Çok da keyifli oldu. Çok olumlu mesajlar alıyoruz. Golfü Pandemi döneminde yapılabilecek en iyi spor olarak görüyoruz. Antalya'da dünyaca ünlü golf sahalarımız var. İnşallah yakın zamanda biraz daha kendimizi geliştirip, YÖRSİAD golf turnuvası yapmayı düşünüyoruz. Bu arada YÖRSİAD komitelerimiz çalışıyor. Bu dönem Pandeminin yaşattığı durgunluğu atmak istiyoruz. Hem üyelerimiz hem de dostlarımız ile heyecanlı geçecek bir yıl için çalışıyoruz. Kurucu Başkanımız ve aynı zamanda Romanya'nın Antalya Fahri Konsolosu olan Semih Beken Başkanımız ile birlikte Romanya ile Antalya arasında karşılıklı bir iş köprüsü oluşturmak amacındayız. Pandemi sonrasında Uluslararası anlamda ilk yurt dışı görüşmelerimizi ve ziyaretlerimizi Romanya ile yapmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Hayırlısı ile yaptığımız çalışmalar ile bu yıl YÖRSİAD'ın senesi olacak”dedi.

Felsefe bilge olmak için hakikati arar!

Yörük Sanayici ve İş İnsanları ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sunumuna başlayan konuk Prof.Dr.Yusuf Örnek, YÖRSİAD içerisinde tanıdığı çok sayıda üyenin olduğuna dikkat çekerek teşekkürlerini sundu ve YÖRSİAD'ın çalışmalarını da yakından takip ettiğini söyledi.

Prof.Dr.Yusuf Örnek, Felsefenin her geçen gün daha çok ilgi görmeye başladığına dikkat çekerek “Öncelikle beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Son yıllarda pek çok yerde, pek çok ülkede ve ülkemizde, insanlar felsefeye daha fazla ilgi duymaya başladı. İnsanlar niçin felsefeyle bu kadar ilgi gösteriyor? Bu haklı bir soru? Niçin felsefe? Çünkü herkes felsefe yapmak istiyor ve sorguluyor. Felsefe, en eski tanımı ile bilgelik sevgisidir. Felsefe bilge olmak için hakikati arar, hiç durmadan sorgulamaya başlar.Nedir ve niçini sorar. Felsefe çok ciddi bir bilgisel etkinliktir. Felsefe yaşama sanatıdır. Felsefe, Bizim günlük hayatımızda, bizimle birlikte olan bir sanattır” diye konuştu.

Prof.Dr.Yusuf Örnek, yaklaşık bir saat süren sunumu sonrası katılımcıların sorularını da yanıtladı.

2021