2020 OCAK YÖRSİAD YÖNETİM KURULU KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ESEN'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

“BU ÜLKENİN EN KIYMETLİ KÜLTÜRLERİNDEN BİRİSİ YÖRÜKLÜKTÜR”

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği ) Yönetim Kurulu, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'i makamında ziyaret etti. Ziyarete YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaplan Adem İnal ve Mustafa Baysan katıldı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege ziyarette, dernek olarak yaptıkları çalışmaları aktarıp, Yörük Kültürü konusunda bilgiler verdi. Yörüklerin simgesi keyfiyeyi Başkan Semih Esen'e sunan M.Aykut Ege, gösterdiği misafirperverlik ve ilgi nedeniyle teşekkürlerini sundu.

YÖRSİAD'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamalarda bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yörüklerin kadına olan bakışı açısını değerlendirerek, “Yörük arkadaşlarımız ziyaretimize geldiler ve bizleri çok mutlu ettiler. YÖRSİAD üyeleri ile birlikte çok güzel anılar ve çok güzel anektotlar paylaştık. Yörük toplumunun ataerkil bir toplum olduğunu, Yörük toplumunun kadını baş tacı yaptığını, kadına söz hakkı verdiğini gördük. Sohbetimizde şunu gördük ve hatırladık ki, Yörük toplumunda kadına hiç şiddet olmadığını gördük. Bunlar bizi yeniden kültürümüz ile gurur duymamıza vesile oldu. İnşallah Yörüklük Anadolu topraklarında yeniden kültür olarak egemen olacaktır. Kadınlar da Yörük tarihinde Yörük kültüründe olduğu gibi çok güzel yerlerde olacaklardır. Şiddetin son bulduğu bir ülke için eminim ki bu ülkenin en kıymetli kültürlerinden birisi Yörüklük yine başı çekecektir, lokomotif olacaktır. YÖRSİAD'ın yolu açık olsun” dedi.

2020