YÖRSİAD ONLINE TOPLANTISI KONUĞU PROTOKOL VE KURUMSAL NEZAKET KURALLARI UZMANI İHSAN ATAÖV OLDU

“BAY PROTOKOL” YÖRSİAD'IN KONUĞU OLDU

Devlet Protokolü ve Kurumsal Nezaket Uzmanı İhsan Ataöv, YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) tarafından ZOOM üzerinden Online olarak düzenlenen seminerin konuğu olarak yer aldı. Yoğun ilgi gören seminerde konu “Algıda seçicilik” oldu. Ataöv, algıda seçicilik dışında ilk izlenim, tecrübenin imaja etkisi, doğru nefes alma, ses tonunun etkisi gibi konularda katılımcılara bilgiler verip, ayrıca yaşadığı anıları paylaştı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege yaptığı açılış konuşmasında, konuk İhsan Ataöv'e teşekkür ederek, “ Sayın konuğumuz İhsan Ataöz'e tüm üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. İhsan Ataöv, daha öncede konuğumuz olmuş ve protokol ve nezaket kuralları konusunda geniş bir bilgilendirme ile bizlerle birlikte olmuştu. Uzun bir süredir devam eden online toplantılarımızda bu akşam konumuz algıda seçicilik oldu” dedi.

Daha öncede YÖRSİAD'ın konuğu olmuştu!

Öncelikle katılımcılara kendisini tanıtan Ataöv, Antalyalı olduğunu söyleyerek, Antalya'nın kendisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. İş hayatına memleketi Antalya'da turizmde Kundu ve Belek gibi otellerde halkla ilişkiler ve protokol uzmanı olarak yoğun bir çalışma ile başladığını ifade eden Atatöv ardından Cumhurbaşkanlığı Protokol Uzmanı olarak görevine devam ettiğini yedi yıl sonra da buradan ayrılarak kendi şirketini kurarak danışmanlık yaptığını söyledi.

Başarı algıların iyi yönetilmesinden geçiyor!

Seminere ‘Algı Nedir?' sorusuyla başlayan Ataöv, “Algı bireylerin insanların hissettikleri şeylerin vücut içerisinde bir davranışa, bir inanca bir bakış açısına dönüşmesidir. Bir his var, o his insan vücudu içerisinde. İşte bu hissin adı da algı mühendisliği yani diğer bir adıyla manipülasyon. Örneğin, siyasetin tamamı algıların yönetimidir. Siyaset tamamen hislerin yönetilmesidir. Medya tamamen hislerin yönetilmesidir. Algı yönetimi duyguları yönlendirme işidir. Algı yönetiminde bir şeyin olması için olmasına gerek yoktur. İş yaşamınızda da algıyı çok iyi yönetmemiz lazım. Başarı algıların iyi yönetilmesinden geçiyor” dedi.

Algıları yönetmek bilenlerin işidir!

Devlet Protokolü ve Kurumsal Nezaket Uzmanı İhsan Ataöv “Algıları yönetmek bilenlerin işidir. Algıların yönetilmesi için de öncelikle giyim, hitap, duruş,tokalaşma ve protokol bilgisi gerekmektedir. Bunların tamamı da güçlü temsili oluşturur. Temsili güçlü olanın da asla torpile ihtiyaç olmaz” dedi.

Etkili konuşmada sesinizin tonu ve nefesinizi kullanmanız çok önemli!

Nefes almanın karşıyı etkileyip algıyı oluşturmada önemli bir işlevi olduğuna da dikkat çeken Atatöv, “ Etkili konuşmada sesinizin tonu ve nefesinizi kullanmanız çok önemli. Etkili konuşanların nefesinin kuvvetli olduğunu görürsünüz. Nefes dışında sesimizin tonu da önemlidir. Sesimizin tonu bozuksa kimse sizi dinlemez. Tonu yakaladığınızda mıknatıs gibi karşı tarafı çekersiniz. Sesimizin tonu doğru çıkmalıdır. Sesimizin tonu kalp atış ritmi gibi olmalıdır” dedi.

İhsan Ataöv, Corana günlerinde tokalaşmanın artık olmadığına da dikkat çekerek, herkesin Korona selamına döndüğünü söyledi.

2020