2018 MART AYI OLAĞAN TOPLANTISI KONUĞU TURZİMCİ DR.CEM KINAY OLDU

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği) Mart Ayı Olağan Toplantısı Akra Barut Hotel'de gerçekleştirildi. Konuk konuşmacı olarak duayen turizmci ve sektör tarafından “Her şey Dahil” Sisteminin kurucusu Dr. Cem KINAY'ın katıldığı toplantıda, turizmdeki gelişmeler konuşuldu ve ana başlık olan 'Miami mi, Antalya mı' konusu Kınay'ın gözünden konuklara aktarıldı.

Geceye YÖRSİAD üyelerinin yoğun katılımı gözlerden kaçmazken, ATAV Başkanı Yeliz GÜL EGE, ANSİAD Başkanı Sadi KAN, BAKSİFED Başkanı Ali EROĞLU, AÜ İİBF Dekanı Ahmet UZUN, TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanı Hakan ŞAHİN, Macaristan Fahri Konsolosu Kaan KARAKAYA, ANTİKAD Başkanı Dr.Aynur DOĞAN, ANTİMDER Başkanı Osman GÜMGÖR, ANLED Başkanı Erdal ÖZYOLCU da katılan isimler arasındaydı.

Gecede YÖRSİAD'a yeni üye olan İrfan TURAN, Kürşad KAYA ve Onur AKKÖPRÜ'ye rozetleri Başkan Semih BEKEN konuk Dr.Cem KINAY tarafından katıldı.

İrfan TURAN

Kürşad KAYA

Onur AKKÖPRÜ

Aykut EGE “YÖRSİAD olarak yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz!”

Gecede bir açılış konuşması yapan YÖRSİAD Başkan Yardımcısı Aykut EGE, “2018 sezonuna merhaba dediğimiz bu günlerde bizde turizmdeki gelişmeleri ve yeni trendleri öğrenmek için turizm duayenlerinden sayın Dr. Cem KINAY'ı davet ettik. Bizleri kırmayarak buraya gelip değerli görüşlerini paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. YÖRSİAD olarak yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Başkan Beken, Yörük Kültürünün de Antalya'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi!

Moderatörlüğünü YÖRSİAD Başkanı Semih BEKEN'in yaptığı gecede, Mimai ile Antalya arasında yaşanan benzerlikler ve farklar ele alındı. Antalya'nın her zaman yerellik, kültür ve tarih anlamında büyük artılarının olduğunu ifade eden Başkan Beken, gerekli doğru tanıtımlarla Antalya'nın çok daha değerli bir marka haline geleceğine inandığını söyledi. Dr. Cem KINAY'a teşekkürlerini sunan Başkan Beken, Yörük Kültürünün de Antalya'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi. Beken, “Şu anda 2018 kışının en sıcak yaşandığı yer Türkiye. İstatistiklere göre, bu sıcaklık bizim için turizmde sezonun erken başlaması anlamına geliyor. Biz de dernek olarak bu erken sezonda, konumuzu turizm olarak belirledik ve önümüzdeki sezon nasıl geçecek bunu öğrenmek adına Sayın Dr. Cem KINAY'ı konuk ettik” dedi.

Antalya, hayatımda çok anlam ifade eden yerlerden bir tanesi...

“Her şey Dahil” Sisteminin kurucusu Dr. Cem KINAY yaptığı açıklamalarında, öncelikle teşekkürlerini sunarak “Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber olmak çok güzel. Antalya benim hayatımda 3-4 tane önemli şehirden bir tanesi. Mesela Ağrı, Ağrı'da ilkokulu bitirirken o yaşadıklarım hiçbir zaman unutamadığım anılardandır. Daha sonra Viyana, kariyerimde çok önemli bir rol oynadı ne varsa, hayatta ne kazandıysam ne kazanımın varsa ne öğrendiysem, aslında en çok Viyana'da öğrendim. Hem tıp tahsili yaparken hem daha sonra ticari hayatımda. Bir önemli şehirde her zaman Antalya oldu, çünkü o zaman turizmden hiç anlamayan bir insan olarak burada daha sonra çok ses getirecek birçok konuya öncülük ettim”

Dijitalleşmeye ayak uydurmayan yok olur gider!

Dr. Cem Kınay, çağımızda dijitalleşmenin önemine de değinerek, “Aslında dünya çok önemli değişimlerin içerisinde, mesela internet neredeyse bütün hayatımızın en önemli faktörlerinden birisi haline geldi. Bazen diyoruz ki ne kadar hızlı geçti son 15 veya 20 sene. Ama şunu söylemeliyim ki önümüzdeki 15- 20 sene çok daha hızlı geçecek, yani İnternet zamanı denilen bir şeyin içeresindeyiz ve bu değişime hazır olmamız gerekiyor Dijitalleşmeye ayak uydurmayan yok olur gider”dedi.

Antalya'yı Dubai'ye değil Miami'yle karşılaştıralım!

Antalya'nın benzerlik olarak Miami ile karşılaştırılmasının daha doğru olacağını dile getiren Kınay, Dubai ile Antalya'nın karşılaştırılmasına da bir anlam veremediğini söyledi. KINAY,” Antalya ile hep Dubai'yi karşılaştırdılar. Benim de en kızdığım ve kabul etmediğim konu budur. Dubai'yi turizmin başladığı ilk günlerinden beri de bilirim. Çölken bilirim yani hiçte başarılarını falanda kıskanmıyorum. Antalya benim için her zaman her yerimde eğer dünyada şehirlerle kıyaslanıyorsa, örnek benim için iki şehir vardır. Miami ile kıyaslanabilir tarafları vardır ikincisi de Barcelona'yla kıyaslanabilir. Antalya yerelliği ile gelecekte çok daha iyi noktalarda olacaktır” dedi.

Herşey dahil sitemi güncellenmelidir!

Her şey dahil sistemine de değinen Dr.Cem KINAY, “ Evet o dönem bu sitemi kurduğumuzda doğru olanı yapmıştık. Fakat üzerinden yıllar geçti ve güncelleme yapılması gereken bir duruma geldi. Biz turistin sadece otele gelip orada tatil yapmasını istemiyoruz. Turist otelde kaldığı sürece bölgesini de gezmeli ve dışarıya çıkmalı. O dönem doğru olan bu sitemi şimdilerde güncellenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu sitemin kurucusu olarak bir pişmanlığım falan yok. Bu konuda iyi bir iş çıkardığımı da düşünenlerden birisiyim “dedi.

Toplantı sonrası Başkan Beken ve Başkan Yardımcısı Aykut EGE, katılımlarından dolayı Konuk Dr. Cem KINAY'a ANLED adına sunulan bağışın belgesi ve Yörüklerin simgesi keyfiye sunarken ayrıca tüm üyelerle gecenin anısına bir hatıra fotoğrafı çektirildi.