YÖRSİAD'DAN YÖRKAM'A ZİYARET

YÖRSİAD'DAN YÖRKAM'A ZİYARET

YÖRSİAD, kısa bir süre önce Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan, YÖRKAM'a (Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi) bir ziyaret gerçekleştirdi.

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici İş Adamları Derneği ), Akdeniz Üniversitesi'nde yeni kurulan ve Antalya ve çevresinde yaşayan Yörüklerin yaşam tarzını ve kültürünü akademik düzeyde araştırmak ve kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürü bilimsel anlamda destek vermek amacıyla hayata geçirilen YÖRKAM'ı (Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ) ziyaret etti.

Yörük Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Semih Beken, Başkan Yardımcısı Aykut Ege, Genel Sekreter Osman Güngör, YÖRKAM Müdürü Yrd.Doç.Dr. Fatih Uslu ile bir araya geldi. Ziyarette YÖRKAM Yönetim Kurulu Üyesi Yrd.Doç.Dr. İbrahim Bakır'da yer aldı.

Yörük kültürümüzün yaşatılması adına elimizden geleni yapacağız!

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, ziyarette yaptığı açıklamasında, “ YÖRSİAD olarak amacımız ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunarak bölgesel, sektörel ve ulusal politikaların oluşmasını, üyelerimiz arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin en üst düzeye çıkarılmasını sağlamak, Yörük kültürünü koruma ve yaşatmayla ilgili proje ve oluşumları desteklemektir. Akdeniz Üniversitemizde kurulan Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin de kurulmuş olması ve bu konuda Yörük Kültürümüze yapacağı katkı çok önemli olacaktır. Derneğimiz ve yeni kurulan YÖRKAM ile sıcak ilişkilerimiz devam edecek ve her türlü işbirliği çerçevesinde Yörük kültürümüzün yaşatılması adına elimizden geleni yapacağız ” dedi.

YÖRSİAD'ın çalışmalarını yakından takip ediyoruz

YÖRSİAD'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Merkez Müdürü Yrd.Doç.Dr. Fatih Uslu Yörük Sanayici İş Adamlarının İş alanlarında olduğu kadar Yörük Kültürünü de duyurmak ve Yörük kültürünün yaşatılması adına önemli işlere imza attıklarını belirterek kendilerini kutladı. Uslu, “Akdeniz Üniversitesi, Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin amacı Antalya ve çevresinde yaşayan halkın büyük bir kısmının Yörük olması nedeniyle bölge halkının yaşam tarzını ve kültürünü akademik düzeyde araştırmak, kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürü bilimsel anlamda desteklemek, Yörük kültürünü ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtmak ve günümüzde hala göçebe hayata devam eden konar göçerlerin sosyo-kültürel yapılarını yerinde incelemektir” dedi.

2017