YÖRSİAD 2017 KASIM KAHVALTI TOPLANTISI KONUĞU MERT EŞKİNAT OLDU

YÖRSİAD'DA KONU 'YENİ ÇAĞIN SANAL PARA BİRİMİ BITCOIN'

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği) Kahvaltı sohbetlerinde konu yeniçağın sanal para birimi 'BITCOIN) oldu. Akra Barut Hotel'de düzenlenen toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan Meta Bilgisayar ve Yazılım Çözümleri Ltd.Şti. sahibi, aynı zamanda Kripto Akademi Kurucusu Mert EŞKİNAT konu ile ilgili YÖRSİAD üyelerini bilgilendirdi.

YÖRSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya ayrıca Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet ÖZTÜRK ve KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer KORMAN da katıldı. YÖRSİAD Başkanı Semih BEKEN yaptığı konuşmasında, 'Bugün dünyada yeniçağın sanal para birimi olarak kabul edilen Bitcoin konusunda bilgi almak için toplandık.Bitcoin dünyada güvenilir bir para birimi olarak görülüyor.Herhangi bir Merkez Bankası'nın veya herhangi bir devletin kontrolünde değil.Takip ettiğimiz kadarı ile de Bitcoin'in her geçen gün değer kazandığı bir dünyada yaşıyoruz.Hepimiz yenilikleri duyuyoruz ve fark ediyoruz.Fakat bu yeniliklerin hangisine de inanmacığımızı da pek kestiremiyoruz. Son dönem şunu görüyoruz. Örneğin, dünyanın en değerli para birimi Bitcoin, ama hiçbir merkez bankası yok. Dünyanın en değerli taşıma firması UBER, ama hiçbir arabası yok. Dünyanın en fazla içerik sağlayan internet sitesi Facebook, ama kendisi hiçbir içerik geliştirmiyor. Dünya böyle değişik bir yere gidiyor. Bunu anlamak için de özellikle bugün Bitcoin tarafındaki gelişmeleri bize sunan sayın Mert Eşkinat'a çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Meta Bilgisayar ve Yazılım Çözümleri Limited Şirketi Sahibi, aynı zamanda Kripto Akademi Kurucusu Mert Eşkinat Bitcoin Para birimi konusunda geniş bilgiler veririken, 10 yıl kadar önce Satoshi Nakamato tarafından ortaya çıkarılan; ancak o günlerde değeri pek anlaşılmayan Bitcoin'in, şu an hemen hemen tüm dünyadan kabul gören bir sanal para birimi olma özelliği taşıdığını söyledi.

Eşkinat, “ Satoshi Nakamoto, aslında Bitcoin'in kurucusu olan bir isimdir. Bitcoin'de transfer işlemleri herhangi bir aracı olmadan doğrudan iki taraf arasında gerçekleşmektedir. Yani Bitcoin'in hiç bir sahibi olmadığı için, değerini istediği gibi belirleyebilen veya oynama yapabilen tek bir güç bulunmamaktadır. Son dönem ilginin arttığı Bitcoin para birimine yatırım yapmak isteyenler henüz fırsatı kaçırdı sayılmaz. Eğer yatırım yapılmak istenirse Bitcoin kazançlı bir yatırım olur” dedi.

Toplantı sonrası Başkan Beken, katılımlarından dolayı konuk Mert Eşkinat'a ANLED adına sunulan bağışın belgesi ve Yörüklerin simgesi keyfiyeden sunarken ayrıca günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirildi.

2017