YÖRSİAD'IN NİSAN KAHVALTI KONUĞU MEDİCALPARK HASTANESİ KALP ve DAMAR CERRAHİSİ BÖLÜM BAŞKANI HÜSEYİN OKUTAN OLDU

Antalya'nın etkin SİAD'ları arasında yer alan YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği) üyelerine sağlık konulu bir toplantı düzenledi.Ramada Plaza Hotel'de gerçekleşen toplantıda konuk konuşmacı olarak Medicalpark Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin OKUTAN 'İş Hayatında Kalp Sağlığı' konulu bilgiler verdi.

YÖRSİADYönetim kurulu Başkanı Semih BEKEN yaptığı konuşmasında, Medicalpark Hastanesi ile birlikte çok önemli bir konu hakkında biraraya geldiklerini belirtip, sağlığın önemine dikkat çekerek, Medicalpark Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm başkanı Prof.Dr. Hüsyin OKUTAN'a verdiği bilgiler için teşekkür etti.

Medicalpark Hastanesi Kalp e Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin OKUTAN yaptığı konuşmasında, Antalyalı olduğunu ve kendisinin de bir Yörük olduğunu ifade ederek, YÖRSİAD üyeleri ile birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Prof.Dr. OKUTAN iş dünyasındaki strese dikkat çekerek konu hakkında bilgiler verdi.OKUTAN, dünyada ölüm sebeplerinin başında ilk sırayı Kalp Hastalıklarının aldığını söyleyerek 'Dünyadaki ölümlerin yaklaşık %40'ı kalp damar hastalıkları ile ilgili.Bunların da yaklaşık üçte ikisi koroner kalp hastalığına bağlı nedenler, kalan üçte biri ise inme dediğimiz beyin damarlarının tıkanması nedenlerinden oluşuyor.Bu her geçen gün artıyorYaklaşık günümüzde her gün 17 milyon kişi korener kalp hastalığı ve damar hastalıklarından hayatlarını kaybediyor.Bugün burada YÖRSİAD ile birlikteyiz.İş dünyası da oldukça stresli bir yaşama sahip.Damar sertliğinde de stres önemli bir risk faktörü.Bu yaş grubundaki başarılı iş adamları da bu hastalıklara yakalanmaya eğilimli durumdalar.Bu konuda yeterince bilgilenmeli, düzenli kontroller ile yeterince önlemler alınmalı.'

Toplantı sonrası YÖRSİAD Başkanı Semih BEKEN ve üyeler tarafından, konuk Prof.Dr. Hüseyin OKUTAN'a plaket yerine AÇEV Bağış Belgesi takdim edildi.