YÖRSİAD KASIM KAHVALTI TOPLANTISI KONUĞU AMERİKALI DİPLOMAT, GİRİŞİMCİ VE TEKNOLOG AAMER KHAN OLDU

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği) Olağan Kahvaltı Toplantısını Akra Barut Hotel'de gerçekleştirdi. Konuk konuşmacı olarak Amerikalı Diplomat, Girişimci ve Teknolog Aamer KHAN'ın katıldığı 'İnovasyon, Teknoloji ve Silikon Vadisi' konulu Olağan Kahvaltı Toplantısına gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti.

Toplantıya ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ERDOĞAN, Macaristan Fahri Konsolosu Bekir Bülend ÖZSOY, KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer KORMAN, Antalya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayşen HAMAMCIOĞLU, Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Zeki ALAGÖZ, Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı Ersen GENÇARSLAN, Kosovalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali KOCAKAYA, Anadolu Dernekleri platformu Başkanı Deniz AKGÜN ve Anadolu Birliği Dernek Başkan Yardımcısı Nevin TUNÇLU da katıldı.

YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih BEKEN yaptığı açılış konuşmasında, YÖRSİAD olarak bu toplantıda konunun İnovasyon ve Teknolojik gelişmeler olduğunu söyledi.Amerikalı Diplomat, Girişimci ve Teknolog Aamer KHAN'ın aralarında olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti ve teşekkürü ileten Başkan BEKEN,'YÖRSİAD olarak Sayın Aamer KHAN'ı ağırlıyoruz.Konuğumuz, Türkiye'de eğitim almış, Silikon Vadisi'nde önemli işlere atmış birisi.Burada kendisindenhem Silikon vadisi'ni, hem orada iş yapılış şeklini hem de Türkiye'deki teknolojik durumunu öğrendik.Çok değerli bilgilerini bizler ile paylaşan değerli konuğumuza teşekkürlerimizi sunuyorum.'dedi.

İnovasyonun rakipsiz merkezlerinden biri olarak kabul edilen Silikon Vadisi'nin kuruluşu ve geldiği noktayı anlatan Aamer KHAN, 'Ben Pakistan'da doğdum, ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye geldim.ODTÜ'den mezun oldum ve ardından burslu olarak Amerika'ya gittim.İnovasyonun rakipsiz merkezlerinden biri olarak kabul edilen Silikon Vadisi'nde çok sayıda iş yaptım. Silikon Vadisi Amerika'nın uzey kaliforniya eyaletinde San Francisco vadisinin bir parçası.Bu vadi günümüzde hem teknolojik hem de sosyolojik olarak dünyayı değiştiren irili ufaklı birçok şirkete ev sahipliği yapıyor.Türkiye'nin teknolojik anlamda gelişmesi için organize olması gerekiyor.Türkiye'de yatırımcı var ancak kurumsal düzen yok.Bu çok önemli.Türkiye'de yatırımcıların çoğu yeni ürünü kendi parası ile yapıyor.Oysa bu, dünyada çok farklı.Türkiye'nin risk yatırımcılarına ihtiyacı var. Eğer Türkiye yazılım sektöründe önde olmak istiyorsa okullarda öğrencilere birinci sınıftan itibaren en az iki dil öğretmeli.'diye konuştu.

Toplantı sonrasında YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih BEKEN tarafından, Konuk Konuşmacı Aamer KHAN'a teşekkür belgesi verilirken, günün anısına bir toplu fotograf çektirildi.