2016 YÖRSİAD BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirerek yoluna kararlılıkla devam eden YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği), üyelerinin özveri ve destekleri ile Antalya'nın birleştirici gücü olarak çalışmalarına devam ediyor.YÖRSİAD , Porto Bello Hotel'de düzenlenen Basın Toplantısı ile gelecek 3 yılda belirlenen yol haritasını ve gelecekteki çalışmalarını , düzenlediği Basın Toplantısı ile paylaştı.Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Semih BEKEN'in yanısıra, Yönetim Kurulu üyeleri Funda GÜLEL, Nursel AYDIN, Erhan TUNÇ, Ezgican AYDOĞAN,K.Okan ÖZKIRMIZI, M.Alper ORAL, M.Aykut EGE, Murat ULUSOY,Osman GÜNGÖR; Reşat GÜNEY, Seyfettin ŞAHİN yer aldı.Toplantıda 3 yıllık projenin özetini Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Reşat GÜNEY yaptı.

Uluslararsı Ekonomik Zirvesini gerçekleştireceğiz!

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıda konuşan YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Semih BEKEN, YÖRSİAD olarak derneğin hem kültür hem de ekonomi tarafının bulunduğunu söyleyerek, çok önemsedikleri ve bu yıl Ekim, Kasım, Aralık dönemlerinde, öngördükleri 'Uluslararası Akdeniz Ekonomi Zirvesi'ni gerçekleştireceklerini söyledi.

BEKEN, 'Geniş katılımlı ve ilk kez yapılacak 'Uluslararası Akdeniz Ekonomi Zirvesi'ni heryıl gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Uluslararası Akdeniz Ekonomi Zirvesi ile dünyadan ve Türkiye'den önemli konuşmacıları ve iş insanlarını buluşturacağız. Zirvede global ve yerel konuları tartışacağız.Dünyaca ünlü ekonomistleri, dünyanın ve Türkiye'nin en büyük şirketlerinin CEO ve yöneticileri ile siyaset dünyasından önemli isimleri konuşmacı olarak davet edeceğiz.Sonuçlarını her zirve sonrasında rapor haline getirerek paylaşımda bulunacağız.Gelenekselleştirerek Antalya'yı ekonominin zirve merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz.Bu çalışmalarda ülkemizin ve Antalya'nın önemli tüm kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek desteklerini isteyeceğiz.YÖRSİAD olarak bu zirveyi Antalya'mıza kazandıracağız.'dedi.

Sosyal Projelere destek veriyoruz!

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği)'nin her geçen yıl daha da profesyonel bir yapı ile hareket ettiğine dikkat çeken YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Semih BEKEN, YÖRSİAD'ın amaçlarını da şöyle özetledi: 'Amaçlarımız tek güç haline gelerek, kurumsal yapısı ile ülkemizin, bölgenin ve üyelerinin gelişimi için çalışmak, ticari işbirliklerini, bilgiyi geliştirmek ve güçlendirmek, derneğimizin bölgesel bir güç olmasını sağlamak ve kamuoyuna fayda sağlayacak sosyal projeler üretmek, destek sağlamaktır.'

Toplantıda 3 yıllık proje özetini YÖRSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Reşat GÜNEY sundu. GÜNEY yaptığı sunumda;

'Kadın üye sayımızı artırarak bölgemiz içindeki en yüksek orana ulaşmayı istiyoruz.

Ulusal bir SİAD olmak için , başta İstanbul olmak üzere, bölgemizden çıkarak iş hayatlarını sürdüren işadamları ile buluşarak YÖRSİAD'ı ülke çapına taşımak istiyoruz.

Üyelerimiz için ülkemizdeki ve dünyadaki ticari web sayfalarına üye olarak, bilgilendirmede bulunacağız.

Bölgemizdeki ve ülkemizdeki tüm işadamları dernekleri ile iletişimi sürekli kılacağız.

Bölgemiz ve üyelerimizin gelişimi için YÖRSİAD AKADEMİ'yi hayata geçirdik ve eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.

YÖRSİAD AKTİF'i hayata geçireceğiz, böylelşkle farklı spor ve aktivitelerin Antalya'da olmasını sağlayacağız.

Şehri ve gündemi ilgilendiren güncel her konuda, toplantıda, davet ve etkinliklerdeYönetim Kurulu olarak katılım sağlayıp destek olacağız.

Bölgemizdeki başarılı bir sporcumuzu destekleyerek gelişimine ve başarılarına destek olacağız.

AÇEV eğitimleri ile aile ve çocuk eğitimine destek vermeye devam edeceğiz.

En büyük hedeflerimizden bir tanesi de YÖRÜK KÖYÜ'nü ülkemize ve turizme kazandıracağız.Yörük Kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz.

Yörük kültürünü koruma ve yaşatmayla ilgili proje ve oluşumları destekleyeceğiz!

Reşat GÜNEY son olarak yaptığı açıklamasında, 'Amaç ve hedeflerimizi ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunarak; sektörel, bölgesel ve ulusal politikaların oluşmasını, üyelerimiz arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin en üst düzeye çıkarılmasını sağlamak ile Yörük kültürünü koruma ve yaşatmayala ilgili proje ve oluşumları desteklemek olan vizyonumuza uygun olarak belirledik.'dedi.