2015 YÖRSİAD'IN KONUĞU PROF.DR. İSMET BARUTÇUGİL OLDU

YÖRSİAD 2015 Faaliyet Yılı Ocak Ayı 2. Olağan Toplantısı Porto Bello Hotel'de gerçekleştirildi.YÖRSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantının konusunu 'Liderlik' oluşturdu.Derneğin özel davetlisi olarak İstanbul'dan gelerek toplantıya katılan akademisyen Prof. Dr. İsmet BARUTÇUGİL, yaptığı sunumda her düzeydeki liderin ve lider olmak isteyenlerin sahip olması gereken yetkinlikleri,davranışları ve tutumlarının neler olduğunu ve yaşama ve işe yansımalarını paylaştı.
Toplantıya BARUTÇUGİL'in yanı sıra konuk olarak Macaristan Fahri Konsolosu Bekir Bülend Özsoy,ANTGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Anıl AKBAĞ ve Volkan BARUTÇU,Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ulaş YILDIRIM da katıldı.



Gecede bir konuşma yapan YÖRSİAD Başkanı Semih BEKEN, Ocak ayı ikinci toplantısında yine konunun eğitim olduğunu belirterek, davetlerini kırmayaraktoplantılarına katılan Prof. Dr. İsmet BARUTÇUGİL'e teşekkürlerini sundu.Ocak ayını YÖRSİAD'ın eğitim ayı olarak gördüklerini belirten BEKEN, 'Dünyada artık sürekli değişim konuşuluyor.Her zaman değişime ayak uydurmamız gerekliliğini konuşuyoruz.Yapmış olduğumuz ticarette konular sürekli değişiyor.Bu değişim sürecinde de bırakın durmayı, yürüseniz bile kaybediyorsunuz.Hızlı derecede koşmak gerekiyor.Bu koşuda da değişim çok önemli.tabi bizler bu işletmemizde bu değişimi yaşarken, en önemli konuların başında da liderlik geliyor.'dedi.
Prof.Dr. İsmet BARUTÇUGİL, YÖRSİAD'ın davetine teşekkür ederek, yaptığı sunumda liderliği, liderlerin özelliklerini, neler yaptıklarını, liderlik yolunda neler yapılması gerektiğini anlaşılır bir dille anlatırken 'Liderlik doğuştan gelen bir ayrıcalık veya seçilmiş çok az kişiye verilen bir unvan ya da konum değil, öğrenilen geliştirilebilen bir yetkinlikler ve davranışlar dizisidir.Herkes lider olabilir, ancak bu kolay değildir; bilgi, deneyim ve güçlü bir tutku gerektiri.'dedi.



BARUTÇUGİL son yayınladığı ve adına 'Liderlik' adını verdiği kitabını YÖRSİAD üyelerine imzalarken, YÖRSİAD Başkanı ve üyeler ise BARUTÇUGİL'e bir teşekkür plaketi sundular.Toplantı günün anısına hatıra fotografının çekilmesi ile son buldu.

2015