2014 KASIM YÖRSİAD OLAĞAN TOPLANTISINDA ANTALYA BARO BAŞKANI AV. ALPER TUNGA BACANLI'YI KONUK ETTİ

YÖRSİAD(Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği, 2014 Faaliyet Yılı kapsamında Kasım Ayı Olağan Toplantısını Porto Bello Hotel'de gerçekleştirdi.Konuk konuşmacı Antalya Baro Başkanı Sayın Alper Tunga BACANLI oldu.Toplantıya YÖRSİAD üyeleri yoğun ilgi gösterirken ,Akdeniz Üniversitesi Müzecilik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Nevzat ÇEVİK de yemekte yer alan isimler arasındaydı.İşleri dolayısı ile Amerika'da bulunan YÖRSİAD Başkanı Semih BEKEN'in katılamadığı toplantıda BEKEN'in mesajı okundu.Toplantıda ayrıca her Ramazan Ayı Çallı'da kurulan Geleneksel YÖRSİAD Çadırına katkı sağlayan üyelere,misafirlere birer teşekkür plaketi verilirken, Ramazan Çadırı ve Çadıra gelen konukların düşüncelerini içeren bir video sunumu da üyelere izlettirildi.YÖRSİAD Başkan Yardımcısı Musa TAŞKIN, Av. Alper Tunga BACANLI'ya katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

Kısa bir tatilin ardından tekrar biraraya gelen YÖRSİAD üyeleri birbirleri ile hasret giderirken, açılış konuşmasını yapan YÖRSİAD Başkan Yardımcısı Musa TAŞKIN, 'Öncelikle konuşmacı konuğumuz Baro Başkanı Av.Alper Tunga BACANLI'ya ve Akdeniz Üniversitesi Müzecilik Anabilim Dalı Kurucusu ve Başkanı Prof.Dr. Nevzat ÇEVİK hocamıza bizlerle birlikte oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum.Sayın Baro Başkanımız Alper Tunga Bacanlı'nın tekrar Baro Başkanı seçilmesinden dolayı kutluyor, başarılar diliyoruz.Uzun bir yaz arasından sonra tekrar biraradayız.Yaz döneminde herkesin büyük takdirini kazanan ve Çallı'da kurduğumuz Geleneksel YÖRSİAD İftar Çadırı ile büyük iş çıkardık.Burada hergün 550 kişi iftarlarını açtı.Buraya katkı sağlayan tüm üyelerimize ve dernek dostlarımıza çok teşekkü ediyorum.Osman GÜNGÖR, Alper ORAL ve Hüseyin SARI arkadaşımız kesintisiz bu organizasyonun başında yer aldılar.Kendilerine teşekkür ediyoruz.Bu arada 2015 yılı başında 2. İstanbul toplantımızı düzenleyeceğiz.2015 YÖRSİAD'ın şubeleşme yılı olacaktır.'dedi.





Kendisinin de bir Yörük çocuğu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Antalya Baro Başkanı Avçalper Tunga BACANLI, baro nedir ve Baroculuk ve yaptıkları çalışmalar hakkında üyelere bilgiler sundu. 'Öncelikle burada olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim.Ben de sizler gibi bir Yörük Çocuğuyum.Antalya Barosu, İstanbul, İzmir ve Ankara'dan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük barosudur.3030 avukat arkadaşımız var.Antalya Barosu büyük bir barodur fakat ilişkiler bakımından aslında küçük bir barodur.Bugün Baroda yeni avukatlığa başlamış bir arkadaşımız rahatlıkla Antalya'nın Barosunun Başkanı ile istediği saatte cep telefonu ile konuşabilir, sıkıntısını paylaşabilir.Bizim resmi organlarımızın yanı sıra 21 tane alt kurulumuz var. Bunların içerisinde çevre imar kurulu, kadın hakları, çocuk hakları bizim mesleğimiz ile ilgili adli yardım kurullarını sayabiliriz.'