2014 YÖRSİADPROF.DR. MİTHAT MELEN'İ OLAĞAN TOPLANTISINDA AĞIRLADI

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği) 2014 Faaliyet Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısı Porto Bello Hotel'de gerçekleştirildi.YÖRSİAD'ın konuğu Türk İktisat Profesörü ve Siyasetçi (23. Dönem MHP İstanbul Milletvekili) Eski Başbakan Ferit Melen'in oğlu Prof.Dr. Mithat Melen oldu.



Toplantıya ayrıca Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi Osman Ali Eciş,ANTGİAD Başkanı Okan Keşci ve ANTGİAD yönetiminden Kadir Sarı ve Anıl Akbağ da katıldı.Toplantıda yeni üye Sonay Yeşiltaş'a rozetini Prof.Dr. Mithat Melen taktı.YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, Prof. Dr. Mithat Melen hocamız İstanbul'dan kalkarak toplantımız için özel olarak çok kıymetli olan değerli vaktini bize ayırdığı için çok teşekkür ediyorum.Burada öğlenden beri hocamla beraberiz.Öğleden beri konuştukça ufkum daha da açıldı.Bizim gibi genç kardeşlerine burada bulunarak değerli fikirlerini aktaracağı için çok mutluyuz dedi.Buradan eminim ki hepimiz gözlerinin içine bakarak yürekten kendisini dinleyeceğiz.'dedi.



Prof.Dr. Mithat Melen YÖRSİAD'ın kendisini davet etmesinden dolayı teşekkürlerini dile getirdiği konuşmasında 'Davetiniz için başta Sayın Başkan olmak üzere herkese teşekkür ederim.Ben de bir Yörüğüm.Onun için davetiniz hoşuma gitti.Çok teşekkür ederim.Yaptığınız iş çok önemli.Kurduğunuz bu kurumu çok önemsiyorum.Türkiye'nin bence iki ana problemi var.Birincisi eğitim problemi.Çok ciddi bir problem.Gereği kadar düzgün eğiitim ne alabiliyoruz ne verebiliyoruz.Dünya çapında insan yetiştiremiyoruz.Türkiye dünya insanlarına dönük yapıyı geliştiremedi.Bu eğitimin içinde de kurumsallaşamıyoruz tabi.İşte bu kurumsallaşmanın yolunu sivil örgütleşme modeliyle aşmak zorundayız.İftihar ettim,kadınlarımızdan. Hepiniz gelmişsiniz.Türkiye de kadınları eğitemiyoruz,iş hayatına sokamıyoruz.Kadınlara üretim yaptıramıyoruz.Sorunun aslı burda, çünkü eğitimin bir numaralı öğretmeni,kadın,annedir.



Biz Türkiye'de kadınlar yetiştiremiyoruz.Nasıl eğitim bekliyoruz.Türkiye'de hala 6 milyon kadınımızın diploması yok.1-3 milyon kadın Türkçe konuşamıyor.211 Üniversitemiz var,211 tane üniversitenin 6-7si dünya standartlarında.Siz işadamısınız.Personel alırken ne büyük sıkıntılar çekiyorsunuz.'diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı.Konuşmasından sonra üyelerin ve misafirlerin sorularını yanıtlayan Mithat Melen'e toplantı sonunda bir teşekkür plaketi verildi.Toplu anı fotografı çektirildi.