2012 MART YÖRSİAD / İŞ FIRSATLARI ZİRVESİ

Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi,KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün katılımıyla Antalya Expo Center'da açıldı.Zirveye katılan 250 firmanın 12bin500 istihdam sağlaması bekleniyor.'İşin yoksa gel' sloganıyla yola çıkan,iş arayan herkese iş bulmak ve girişimcileri doğru yerlere yönlendirebilmek amacıyla bu yıl 5.si düzenlenen iş fırsatları zirvesi,geçen yıllardan farklı olarak iş arayan adaylara uygun iş fırsatları sunmanın yanı sıra kendi işini kurmak isteyen girişimcileri de bayilik fırsatlarıyla buluşturacak.Zirvenin açılışında konuşan KKTC Başbakanı İrsen Küçük,Türk işadamlarının KKTC'de yatırım yapmak için heyecan duyduğuna şahit olduğunu, bunun kendisini memnun ettiğini söyledi.

AKGİM Müdürü Kenan Yüce,Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleriyle karşılaştırıldığında en büyük 4. işgücüne sahip olduğunu söyledi.Türkiye'nin 25 milyonu aşkın eğitimli genç nüfusu,her yıl üniversitelerden mezun olan 500bin kişi önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Yüce,şöyle konuştu;'Türkiye'de geçen yıl ilk defa patent sayısı 10bini aştı.Günümüzde insana yatırım yapmak en önemli konulardan birisi.Bölgenin istihdam sorununu çözmek için düzenlediğimiz bu fuarda 250 firma ile 12bin500 iş arayan aday arıyoruz.'dedi arayan kesimleri biraraya getirdiğini kaydetti.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da zirvenin iş ve personel arayan kesimleri biraraya getirdiğini kaydetti.



5. Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi için AÜ Sosyal Tesislerinde kapanış töreni düzenlendi.Törende konuşan AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe,zirveye katılımın her geçen yıl arttığını,istihdam sağlayacak şirketleri,iş arayanlarla buluşturmak gibi önemli bir misyonu üstlendiklerini söyledi.Kurtcephe,'Gönlümüz insanlık ve halkımız için çalışmaktan yana atıyor.Bu milli davaya hizmet ederken toplumu oluşturan özel ve kamu kuruluşlarıyla birlikte hareket etmek,biraraya gelmek,sırt sırta vermek,yaratacağımız sinerjiyle bu kervanı daha hızlı bir şekilde hedefe ulaştırmak amacında olacağız.'dedi.



Törende turizm,tarım,sanayi,sağlık,inşaat ve hizmet sektöründe,en çok istihdam sağlayan ilk 3 şirkete 'Akdeniz İstihdam Ödülleri' verildi.

Kapanış kokteylinde bir konuşma yapan Rektör İsrafil Kurtcephe, iş fırsatları zirvesi ile istihdama katkı sağlamak adına iş arayan adaylar ile firma yetkililerini biraraya getirdiklerini belirtirken,organizasyon ile hedefe ulaştıklarını söyledi.Kurtcephe zirveye destek verenlere teşekkür ederken,'Bizim görevimiz halkımız için ve insanlık için çalışmaktan yana atıyor.Çok güzel bir organizasyon oldu.Bu güzel organizasyona katkı veren herkese,özellikle de genç işadamlarını temsilen YÖRSİAD Başkanı Semih Beken'in şahsında tüm Antalya'nın iş adamlarına şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum.'dedi.

2012